Do tej pory uczestniczyliśmy w wielu wydarzeniach kulinarnych organizowanych w Przedszkolu. Zapraszaliśmy również specjalistów na różnego rodzaju wydarzenia kulinarne, jakie organizowaliśmy lub współorganizowaliśmy poza terenem przedszkola. Tego typu warsztaty nie tylko kształtują wiedzę na temat zdrowych nawyków żywieniowych oraz roli witamin w życiu małego człowieka, ale także podnoszą umiejętności praktyczne. Warsztaty wyrabiają również staranny i prawidłowy stosunek do wykonywanych prac, koleżeńskiej współpracy oraz dyscypliny.
Tym razem warsztaty zostały zorganizowane w Zespole Szkół Gastronomicznych. Spotkanie z Panem Dawidem Szkudlarkiem – tegorocznym uczestnikiem programu TOP CHEF – miło nas zaskoczyło. Pod kierunkiem Mistrza nasze przedszkolaki przygotowywały danie Ratatouille z warzyw i pyszny deser. Wszystkie potrawy były wspólnie degustowane. Było to bardzo ciekawe doświadczenie w karierze przedszkolnej naszych dzieci. Przedszkolaki podziękowali serdecznie panu Dawidowi za przeprowadzone warsztaty i wyruszyliśmy w drogę powrotną do Przedszkola.
Agata Tumicka